Min första trail-träning

Jag ska byta ut asfalten mot terräng. Inte helt. Men en dag i veckan i alla fall. Min första tanke var att åka till Björnön i Västerås. Här har jag promenerat i motionsspåren och njutit av naturen regelbundet under hela min livstid. Det händer även nuförtiden att jag joggar här. Jag älskar Björnön.

Så i söndags blev det en 7 kilometers joggingtur varav 100 meter var på en skogsstig. Jag förstår att motionsspår inte riktigt är terräng så när jag såg en liten skogsstig så vek jag av på den och kom ut på andra sidan och sedan tillbaka in på motionsspåret igen.

100 meter är inte långt men det är längre än ingenting alls. Jag hann under dessa 100 meter få både grenar, spindelnät och ett plastband i ansiktet.

Och om Björnön var vackert i mina ögon innan så var det ännu vackrare inifrån skogen.

Nu ska jag försöka hitta lite längre stigar att springa på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *