Femman på Björnön

Det finns en motionsslinga som jag älskar. Det är femkilometersrundan på Björnön. Trots att den har tre omtalade ganska brutala uppförsbackar och backar inte är min starka sida. Trots att jag har lite lätt ormfobi och har sett tre olika sorters ormar här (snok, huggorm och kopparödla, som egentligen inte är någon orm, men ändå).

Jag älskar ändå femman på Björnön.

Fem kilometer är lagom långt. Naturen är vacker och varierad. Backarna gör så att det blir ett bra träningspass. Björnön har varit min närmsta naturupplevelse sen jag var liten. En speciell plats i mitt hjärta helt enkelt.

Här kommer några glimtar från min senaste runda:

En magisk trollskog på vänster sida efter någon kilometer.
Vid badplatsen kommer den första backen.
Mälaren till höger. Här ligger den fina badplatsen.
Backe nummer två.
Backe nummer tre.
När det är ungefär en kilometer kvar springer man in på 2,5-kilometersspåret.
Ett utegym precis på slutet av slingan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *