Ängsö

Nära naturen. Vackra stigar. Omgiven av den älskade skogen. Mycket ojämnt underlag.

Det var precis det jag ville prova.

Jag förbereder mig för loppet Sätila trail den 9 november. Ett lopp som jag har anmält mig till för att utmana mig lite och prova något utanför min comfort zone.

I ärlighetens namn är jag lite rädd för att springa trail. Jag är rädd för att ramla. Jag har i alla fall börjat springa med mina glasögon på nu och märker att det fungerar bra. På asfalt har jag alltid tyckt det är skönast att springa utan glasögon och jag känner att jag ser det jag behöver se ändå. I skogen känner jag att det är det rent livsfarligt att springa utan glasögon. Här gäller det att se var man sätter ner fötterna.

Ängsö (stavas ibland Engsö) ligger utanför Västerås vid Mälaren och är ett fantastiskt vackert utflyktsmål. Jag har varit här massor med gånger sen jag var liten och promenerat, badat, grillat och njutit av naturen. Sedan några år tillbaka anordnas loppet Ängsö trail run här.

Förra helgen var det då dags för mig att besöka Ängsö med siktet inställt på att prova terränglöpning för första gången. Jag valde att börja med Grevens stig som är 2,5 kilometer.

När man parkerat vid Ängsö och går mot slottet finns en fantastiskt vacker allé som jag ofta försöker fotografera när jag går igenom den, men aldrig blir den så vacker på bild som i verkligheten. Till höger ligger Ängsö slott.

Trots mina rädslor och min ovana måste jag säga att jag verkligen njöt av att springa (jogga) här. Skogen och naturen gör mig lycklig. Att jogga gör mig lycklig. En kombination som jag är glad att jag provat. Grevens stig är en mycket fin runda som jag definitivt kommer att prova igen.

Ängsö slott
Grevens stig
Grevens stig går förbi en fin badplats där man kan bada både vid en strand och från klippor.

2 thoughts on “Ängsö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *