Höstlovet 2019

Höstlov! Så underbart att få några lediga dagar mitt i veckan den här tiden på året. Vecka 44 var jag ledig från och med onsdagen.

Dagarna spenderades i lugn takt. Jag började varje dag med en morgonpromenad på cirka 20 minuter för att komma hem precis när mannen åkte till jobbet. Det är min dröm att få starta vardagarna med en morgonpromenad före frukost, men jag hinner inte till vardags när jag börjar jobba klockan 8.00.

Jag och barnen spenderade mycket tid tillsammans under lovet. Det vi älskar allihop är att vara ute i skogen. När vi väl är där. Att ta sig ut kan ibland var lite motigt. På onsdagen deklarerade jag bestämt att den som vill spendera tid framför en skärm idag måste först gå 2,5 kilometer på Björnön. Efter 2,5-kilometersspåret så fikade vi på Björnögården och sen promenerade vi lite till fast ner mot vattnet. Så mycket glädje, spontanitet och kreativitet väcks hos oss alla tre i denna fantastiska miljö.

Björnön
Björnön
Björnön

På onsdagskvällen följde min dotter, som är 13 år, med mig på ett jympapass. Det var första gången för henne och jätteroligt för mig att hon var med. Hon tyckte att det var roligt. På höstlovet hade hon paus från sin egen träning och mitt gym hade dessutom gratis höstlovsträning för barn och ungdomar. Kul att passa på!

På torsdagen vandrade vi ut i en skog nära oss. Vi har ett 2,5-kilometersspår några hundra meter från vårt hus. Den här dagen gick det lätt för alla att ta sig ut. Det som underlättar för min 8-årige son just nu när det gäller rörelse utomhus är att han jagar Pokémon. Då går tiden snabbt och han skuttar glatt fram och tillbaka längs spåret. Han har också fått ut mig på en och annan kvällspromenad för att se om vi kan hitta någon rolig Pokémon.

Pokémon GO!

På torsdagskvällen var det Halloween och båda barnen var på fest/ute med vänner och gick ”bus eller godis”. Mannen var på gymmet och jag var helt ensam hemma ett par timmar. Hur ofta händer det? Väldigt sällan. Jag tände ljus och satt i soffan under en filt och drack te och åt mörk choklad. Jag fick springa upp och öppna ytterdörren massor med gånger den här kvällen. Så många barn som ringde på och ville ha godis. Som tur var hade jag laddat upp med ett lager. Tänk vad olika det kan vara, förra året kom det nästan ingen.

Happy Halloween!

Fredagens morgonpromenad var kall och vacker. Minus 3 grader, frost och en vacker soluppgång. Resten av dagen blev tyvärr fuktigt kall och dimmig. Vi tände ljus på gravarna när det mörknat på eftermiddagen i tungt och kyligt regn.

Ett smidigt sätt att få maten klar till kvällen är att använda en slow cooker. Här har jag lagt i alla ingredienser till en Boef bourguignon på förmiddagen och maten är klar om 7 timmar och 59 minuter. Den sköter sig själv medan man kan vara ute och göra andra saker.

Boef bourguignon på gång.

På lördagen blev det sista löpträningen innan loppet Sätila trail om en vecka. Min dotter ska också vara med i loppet, vilket är jätteroligt! Hon har inte tränat löpning alls tidigare men har bra grundkondition från annan träning. Helt plötsligt ville hon vara med i loppet. Tänk om det är jag som inspirerat henne!? Kan jag vara en förebild när det gäller träning och rörelse? Vore ju helt underbart i så fall. Vi joggade fem kilometer tillsammans på lördagen och det kändes bra. Jag har inget tidsmål med loppet. Jag har aldrig sprungit ett traillopp och jag vill mest njuta av upplevelsen, sällskapet och omgivningarna och hålla ihop med min dotter. Eller ja, hon kanske springer ifrån mig, det får hon gärna göra, men jag tänker inte springa ifrån henne.

Det här var ett mysigt och välbehövligt höstlov med mycket återhämtning. De flesta dagarna lyste solen på oss och jag är utvilad och laddad inför en ny vecka med arbete och med sikte på en resa till södra Sverige på fredag och sen starta i femkilometersloppet i Sätila på lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *