Sätila Trail 2019

Jag såg så mycket fram emot denna helg, inte bara för loppet utan också för att jag skulle få spendera helgen med familj och vänner som bor långt bort. Fredagseftermiddagen och kvällen innebar en lång bilresa från Västerås till västkusten i snöblandat regn och mörker. Kan upplevas påfrestande men så värt det när man väl är framme.

På lördagsförmiddagen blev det en skön promenad vid havet. Det var lite kallt och fuktigt, men som tur var klarade vi oss från regn och blåst. 4 grader och mulet kändes helt ok.

Vi hade 40 minuters bilväg till Sätila och det var en mycket vacker biltur. Så roligt att se delar av vårt vackra land som man aldrig skulle sett annars.

Det är en orienteringsklubb som håller i arrangemanget Sätila Trail. Målet var inne i logen.

I logen fanns också försäljning av bland annat Sätila-mössor och fika. Självklart köpte jag en mössa!

Det fanns dryck, soppa och annat att äta för löpare som gått i mål.

Det hela präglades av en mycket trevlig och familjär stämning.

Kartor över de olika sträckorna fanns uppsatta på en vägg.

Här såg vi vinnaren i 85-kilometersloppet komma in i mål. Han har sprungit 85 kilometer på strax över 8 timmar. Bra kämpat!

Klockan 15.00 var det dags för femkilometersloppet och vi var cirka 40 startande som samlades. Vi fick lite muntlig information före start och det var en sådan stor kontrast från de tre lopp jag sprungit förut (Tjejmilen två gånger och Göteborgsvarvet) med tiotusentals startande och där hela staden påverkas. Det här var litet, trevligt och mysigt.

Helene, Stina och jag – redo för start!

Loppet började på sandstranden. Jag hade aldrig sprungit i sand förut och det var en speciell känsla.

Femkilometersloppet innehöll rejält mycket uppförsbackar, en hel del asfalt för att vara ett traillopp men också stigar, en och annan hal stenhäll och leriga nerförsbackar. Jag till och med hoppade över två stockar. Jag är definitivt trailinvigd, asfalten till trots.

Jag sprang loppet tillsammans med min dotter. Vi höll ihop hela loppet och det var verkligen roligt att hon ville vara med. Det var hennes första lopp och hon pratar redan om att hon vill vara med i Tjejmilen nästa år. Vi värmde upp tillsammans på bryggan före start.

För barn som inte var med i loppet fanns det ett mini-trailspår med en liten överraskning efteråt för alla barn som deltog. Dröm om min förvåning när min son utbrister i bilen på väg hem från Sätila att han vill börja i orientering! Inspirerad av sin vän som han sprang med men jag får ändå tillägga – bra jobbat OK Räven i Sätila!

Sätila trail var sammantaget ett väldigt trevligt arrangemang som jag gärna återvänder till.

En mysig after run-stund med nära vänner är nästan lika viktig som själva loppet.

En fantastisk helg!

2 thoughts on “Sätila Trail 2019

  1. Så fint du skriver, din text tog mig direkt tillbaka till lördagen och känslan ?‍♀️? ? är så glad att få dela detta med dig och Helene ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *