Milen på Björnön

Det var min födelsedag i helgen och jag ville gärna spendera den i lugn och ro med familjen. Vilken aktivitet ska man hitta på en vacker ledig dag när det precis kommit snö, solen lyser från klarblå himmel och man i vårt novembermörka Västerås inte sett solen på flera veckor?

Min idé var att vi skulle vandra milen på Björnön tillsammans i lagom lugn takt med ett par fikapauser i solen. Ingen av oss har gått eller sprungit milen på Björnön tidigare och även om vi brukar gå promenader tillsammans så brukar vi inte gå så långt som en hel mil. Trots det var det ingen i familjen som protesterade. Säkert längtade alla efter solen och naturen och kanske var de snälla mot mig och sa ja för att det var min födelsedag? Hur som helst, sagt och gjort, vi packade ryggsäckarna med gott fika och goda saker och satte på oss underställ och varma kläder och åkte ut till Björnön.

Det är ett fantastiskt vackert spår! Den vackra skogen, solen som äntligen sken och snön som låg så vackert på träden. Vi fikade i solen och hade en jättemysig vandring tillsammans. Vi var ute i över tre timmar och jag hade inte kunnat spendera dagen bättre.

På Björnögårdens hemsida kan man läsa att milspåret på Björnön har plats 23 på listan över Sveriges 100 bästa motionsspår.

Det fick mig att undra, vilken lista? Var finns den listan och vem har gjort den? Och som min son frågade, vilket spår är nummer ett?

Efter lite nyfiket googlande hittade jag denna artikel.

https://www.land.se/landkoll/har-finns-sveriges-100-basta-motionsspar/

Björnön
Björnön
Björnön
Norra Björnöns badstrand.
Tack min älskade familj för att ni gick milen på Björnön med mig på min födelsedag!

2 thoughts on “Milen på Björnön

  1. Vilka fantastiska bilder! De får mig att förstå vilken underbar upplevelse det var för dig att fira din födelsedag med kära familjen och naturen. Själens kärna min älskade dotter. ?

    1. Tack! 🙂
      Och ändå var det såklart 100 gånger vackrare i verkligheten än vad som kommer fram i bilderna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *