Coreflex och anpassade sulor

När jag joggade på löpbandet nyligen försökte jag analysera lite extra hur jag känner mig just nu konditionsmässigt och styrkemässigt i kroppen. Jag kom fram till att min coremuskulatur nog är min absolut svagaste länk. Den är svag.

Jag bestämde mig för att ta lite extra krafttag och träna bål och rygg mer specifikt. Det har jag gjort i veckan, dels genom några övningar hemma och dels hittade jag ett pass på Friskis som jag testade i veckan. 

Passet heter Coreflex och innehåller rörlighetsövningar, stabilitetsövningar, balansövningar, magövningar och en hel del benstyrka. Jag hade ingen WOW-känsla efter passet direkt men det kändes helt okej. Morgonen efter passet kom jag knappt upp ur sängen så det måste verkligen ha tagit på muskler som jag inte tränar så ofta. Bra! 

För fem-sex år sedan fick jag hälsporre av att ha använt för platta skor. När min ena häl började kännas lite nyligen väntade jag inte. Jag gick till närmaste sportaffär som säljer formgjutna inlägg, en sula som anpassas efter foten. Jag är väldigt nöjd med inläggen och den korta analys som säljaren gjorde av mina fötter och ben. Det kändes professionellt och bra. Jag har använt sulorna i nästan en vecka nu och jag känner redan mindre av hälen. Jag ska vara noga nu med inlägg och bra skor, inte bara när jag tränar utan också i vardagen.

Anpassade sulor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *