Det är visst löpningens dag idag

Jag hade aldrig hört talas om Löpningens dag. Nu vet jag att Löpningens dag finns sedan 2010 och att den firas första lördagen i februari varje år. 

Jag var egentligen inbokad på en teknikkurs i längdskidor för nybörjare idag men den blev tyvärr inställd. Det varma vädret har gjort att det fina konstsnöspåret i Vedbobacken har blivit lite för kort, hårt och isigt. Som tur är blir det minusgrader nästa vecka så jag hoppas på en ny chans nästa helg. Kom igen nu, vintern!

Jag bestämde mig för att vara med på ett distanspass med Friskis istället. Det blev ett 90-minuterspass i 6.30-fart. Vi var cirka 10 personer idag i gruppen och det var när vi joggat en stund som jag fick höra från en av deltagarna att det är Löpningens dag idag. Vilken tur i oturen då att det inte blev längdskidor utan att jag fick vara med och fira löpningen tillsammans med andra löpare istället. Tack vare gruppen blev det många kilometer fler idag än vad jag skulle ha tagit mig för på egen hand. Man kan tydligen mer än man tror. Tacksam för Friskis löpargrupper! Tacksam för att jag hittade löpning som motionsform för mindre än två år sedan. För mig känns löpningen lättillgänglig, skön, väldigt utmanande och extremt välgörande både för kropp och själ.

Hurra för löpning!

90-minuters distanspass från Friskis&Svettis Björnövägen i Västerås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *