Teknikkurs längdskidor, grön nivå

Idag var det dags för mig att vara med på en kurs i längdskidor anordnad av Aktivt uteliv i Västerås. Kursen blev inställd förra helgen på grund av snöbrist, men idag fanns det en fin slinga på närmare en kilometer i Vedbobackens konstsnöspår i Västerås.

Grön nivå är för de allra nyaste nybörjarna. Själv köpte jag längdskidor för två år sedan och har åkt lite grann då det funnits förutsättningar för det i Västerås. Vi var 5 personer som samlades i morse och tillsammans med en ledare från Aktivt uteliv fick vi en väldigt värdefull och givande teknikkurs på två timmar. Ledaren visade och förklarade. Sedan coachade han var och en av oss så att vi alla kunde göra framsteg utifrån vår egen nivå. Vi övade framför allt diagonalåkning och stakning men hann också med några roliga övningar där vi övade på att ta oss upp för en backe med hjälp av saxning för att sedan försöka bromsa i en nerförsbacke. 

Det jag tar med mig från dagens teknikkurs är:

Längdskidor är roligt.

Längdskidor är mycket tekniskt krävande.

Var har jag kroppen?

Core. Bra att ha. Svårt att bygga. Andra muskler vill direkt ta över och kompensera. Corestyrkans betydelse återkommer ju vilka fysiska aktiviteter man än ska göra har jag märkt.

Jag fick två nya vänner på kursen och det var mina egna två skidor. Vi har ju som sagt känt varandra i två år redan men det har funnits ett litet avstånd mellan oss. Idag kände jag att vi blev vänner på riktigt. 

Tack för det Aktivt uteliv och Vedbobacken!

Mina vänner.

2 thoughts on “Teknikkurs längdskidor, grön nivå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *