En skidhelg i Västerås

I slutet av veckan kom min vän Stina och hennes son på besök. De har sportlov nere på västkusten där de bor. Jag hade pratat mig varm om Vedbobacken i Västerås och hur bra jag tycker att den är för nybörjare. Stina har åkt förut och hennes son skulle nu få prova slalom för första gången. På fredagskvällen hade vi bokat en timmes privatlektion för båda våra söner. Det hade varit minusgrader på nätterna i veckan och backen var jättefin. Det är barnbacken med knappliften som de har lyckats ha öppen hela säsongen hittills. Längre nedfarter och ankarliften har inte kunnat öppna än den här vintern på grund av det varma vädret.

Barnen tar en privatlektion i Vedbobacken.

På lördagen åkte vi hela dagen, jag och min son och Stina och hennes son. Killarna är i nästan samma ålder och har så roligt tillsammans och det visade sig att båda älskar att åka slalom.

För mig vad det andra gången på ett par slalomskidor och jag tyckte att det var jätteroligt den här gången också. Så tacksam att den här backen finns på hemmaplan så att man kan öva i en lagom miljö innan man eventuellt tar nästa steg till en större anläggning.

Stina och jag i backen. Nu kör vi!

Jag passade också på att åka lite längdskidor. Jag försökte öva på de saker som jag lärde mig på teknikkursen förra helgen, bland annat att åka diagonalåkning utan stavar. Roligt men svårt!

Testar diagonalåkning utan stavar.

Idag söndag har våra vänner påbörjat sin hemresa söderut igen. Här i Västerås är det 10 plusgrader, kraftig blåst och ösregn. Lite tur med vädret hade vi allt under fredagen och lördagen, och med lite tur så går det alldeles utmärkt åka på sportlovsskidresa till Västerås!

Snö! Vedbobacken 2020-02-14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *