I blåsväder med mig själv

Det finns inget dåligt väder…. Men det finns nerblåsta träd. Och då kanske man bör tänka om, hur bra kläder man än har.

På lördagen var det stormvindar i Västerås. Jag längtade ut i naturen. Till Björnön. Jag hade en joggingtur planerad och jag tänkte trotsa vädret. Det finns inget dåligt väder. Jag har jättebra kläder och en stark vilja att ta mig ut. 

Väl framme på Björnön har jag aldrig sett parkeringarna så tomma. Jag åkte förbi den första parkeringen för att åka vidare och ställa mig vid badet. Här på vägen kom en liten varning (fotad på tillbakavägen). 

Vindens kraft vid badplatsen, de tre (3) andra bilarna på parkeringen och tanken på det fallna trädet kändes inte bra, så jag planerade om min runda lite. En liten del av mig ville faktiskt vända om och åka hem direkt, men tre kilometer i femmans spår fick det bli. Visst kan det vara bra att göra som man tänkt och att vara envis men ibland får man faktiskt lov att backa också. Björnöns alla vanligtvis fulla men idag nästan tomma parkeringsplatser kan inte ha fel – att jogga bland Björnöns träd denna dag var – osmart, onödigt. Hur tänkte jag egentligen?

På söndagen sken solen. Det blåste men inte alls som på lördagen. Det blev 7 kilometer jogg/promenad på en fin sträcka i Västerås nära vattnet.

Kokpunkten, Västerås
Mälaren
Vy från Lillåudden. Västerås Kraftvärmeverk.
Elbakajen
Bron vid Elbakajen

Vilken bra skylt!

Skyltar är bra, men sunt förnuft och att tänka själv är ännu bättre. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *