Romme Alpin, februari 2020

Det har varit sportlov den här veckan och det var dags för mig och barnen att ta steget från Vedbobacken i Västerås till en större slalombacke. 

Vi åkte till Romme utanför Borlänge på fredagen. Det var en vacker dag med någon minusgrad och strålande sol till en början. Eftermiddagen var molnig men det var en fortsatt fin skiddag.

Det tog 1 timme och 40 minuter att köra från Västerås till Romme. Vi hyrde skidor och pjäxor hos Vedbobacken innan vi åkte.

Förväntansfulla rullade vi in mot området och när vi såg alla parkerade bilar fick vi nog lite av en mindre chock. Barnen utbrast ”Det ser ut som en långtidsparkering på Arlanda”. Romme Alpin var förstås välbesökt denna soliga vackra sportlovsvinterdag. 

Vi kom fram klockan 12 ungefär och det gick smidigt att köpa liftkort – skipass, och det var inte långa köer till knappliftarna. Till sittliften var det lite längre kö. Jag och min son hade skipass enbart till knappliftarna och åkte i gröna backar. Min dotter hade skipass till hela området och utforskade blåa och röda backar. Hon träffade en kompis som var där med sin familj så de åkte sittliften och flera roliga och utmanande backar tillsammans.

Vi åt goda hamburgertallrikar och eftersom vi åt en sen lunch vid 14-tiden så var det inte lång kö och det fanns gott om plats att sitta.

Klockan 16 stängde backen och vi åkte hem mot Västerås igen. En halvdag i en stor skidanläggning var lagom för oss och vi kände oss nöjda och glada med besöket. Det var underbart att få spendera tid på snö i solen. 

Skidåkningen var spännande och utmanande för oss alla tre. Vi kommer gärna tilllbaka!

Romme Alpin
En av tre knappliftar
På toppen av den gröna backen Lisas Hage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *