Träning och återhämtning samtidigt

Vi fortsätter att leva i en märklig tid och förhåller oss till coronavirusets spridning. Vi håller oss hemma. De som kan jobbar hemifrån. Jag jobbar på jobbet men med helt andra premisser än vanligt. Alla som har minsta lilla tecken på förkylning är hemma. Alla tvättar händerna länge med tvål. Möten är inställda och ett mystiskt lugn har lagt sig över tillvaron.

Dagens träning blev en underbar runda i strålande solsken på Björnön. Jag joggade det vackra milspåret. Jag stannade för att fota några gånger och jag gick i några uppförsbackar, annars joggade jag på i lugn takt. Det var min träning.

Milspåret på Björnön
Milspåret på Björnön – Start och mål

För mig var rundan en återhämtning samtidigt för själen och sinnet, dels eftersom jag var i min bästa återhämtande miljö – skogen. Och dels för att jag hade min bästa musik i lurarna. Det finns en konsert med Quilty att lyssna på i Sveriges radio P2 just nu (klicka på länken):

https://sverigesradio.se/avsnitt/1464463

och den är cirka 1 timme och 30 minuter, vilket blev alldeles lagom för en milrunda. Nu när många håller sig hemma istället för att gå ut vill jag passa på att rekommendera er att lyssna på denna konsert, självklart till alla som gillar Quilty och irländsk folkmusik, men även till alla andra. För mina vänner som inte har lyssnat så mycket på irländsk folkmusik eller för er som inte har tid eller möjlighet att lyssna från början till slut så kommer jag nu ge några tips på var ni kan börja dyka ner (med tiden inom parentes). Konserten heter Out on the Ocean vilket innebär att alla sånger har anknytning till havet.

MEDITATION – Sweet Dublin Bay (19:13) och The Press Gang (31:02) Fantastiskt fint med flöjterna i Sweet Dublin Bay och den trestämmiga a capellan i The Press Gang.

KÄRLEKEN ÖVERVINNER ALLT – The Lady Leroy (8:26) När en modig kvinna blir kär….och hennes hjärtas val inte blir accepterat av föräldrarna, ja då kan mycket hända. Namnet Lady Leroy syftar inte på kvinnan utan skeppet som hon, utklädd till man, köper av sin egen far för att rymma till Amerika med sin älskade.

ROCKIGT – Hog Eye Man (24:26) Det är nu man vill höja volymen och öppna en Guinness. Inte i motionsspåret då förstås, men kanske ikväll i hemmets lugna vrå. Ölen räcker till en låt till – Nova Scotia (50:58)

SPIKSKOR OCH DANS – Tre stycken reels (14:05). Jag har ingen aning om hur dessa ska dansas men jag upptäckte idag att snöra på sig löparskorna och jogga reels också fungerar väldigt bra.

FIOLGLÄDJE – Självklart är det genuin fiol- och instrumentglädje genom hela konserten med dessa musiker, men här är en liten snutt som får mig att bara le lite extra (47:50 – 49:50). Ur en reel som de kallar Farewell to Erin.

Sen är det bara att ge sig in i resterande jigs, reels, hornpipes, alla vackra visor och fängslande låtar. Det handlar om allt från skotska vinsmugglare till The Handsome Cabin Boy (som egentligen var en tjej) samt den härliga allsången där publiken från hjärtat tar i och sjunger med.

Passa på och njut av denna fina konsert innan den försvinner från Sveriges radios hemsida, jag vet inte hur länge den kommer att ligga där. Meditera till den, jogga till den, promenera till den, dansa till den, drick te eller drick en Guinness till den. Men missa den inte! Och missa inte Quilty live runt om i landet när livet för oss så småningom återvänder till det normala.

Kram till er och är det något corona lärt mig i veckan förutom hur man tvättar händerna och att jag ska stanna hemma om jag blir sjuk så är det att

bunkra cd-skivor istället för toapapper och

våga berätta för den som betytt mycket för dig hur mycket den betytt för dig.

Älskade skogen. Det är visst skogens dag idag 21/3!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *