När startar helgen?

Bästa sättet att starta helgen på! Så har jag tänkt de senaste fyra lördagsmorgnarna när jag lyckojoggat milen på Björnön.

Den här veckan tänkte jag att helgen börjar väl egentligen på fredagseftermiddagen? Sanningen var att jag längtade efter min milrunda. Jag längtade efter naturen och meditationskänslan och musiken i lurarna varvat med fågelsången. Så jag gav mig ut till Björnön i fredags vid 16-tiden. Jag kan säga att kroppen svarade snabbt med att säga att det var ett misstag. Min milform på en fredagseftermiddag och en lördagsmorgon är tydligen som natt och dag. Jag har ju haft känslan på lördagsmorgnarna att jag nästan svävar fram i spåret i ett ljuvligt flyt. I fredags var det tungt. Jag var inte i balans alls, inte energimässigt och antagligen inte heller vätske- eller näringsmässigt. Det gick sakta med några fler promenadpauser än vanligt. Jag kände dessutom av båda smalbenen, båda knäna och höger ljumske till och från under hela rundan. Jag kan inte kalla det smärta men det var som om de hade ett väldigt tydligt budskap till mig. Kanske var det en trött hållning som gjorde att kroppen klagade på så många ställen?

Jag stannade till och försökte fota havet av vitsippor som kantade spåret.
Jag stannade till och pratade med en björk ganska länge. Vi pratade bland annat om min björkpollenallergi. Den har inte känts av ännu. Kanske den tar fart nu när jag skriver om det, hoppas inte.

Så med ömma ben från fredagen blev lördagen en väldigt lugn dag träningsmässigt. Jag vilade, stretchade och körde lite styrketräning.

Jag mediterar. Ska jag orka ställa mig upp och lyfta hantlarna? (Jag gjorde det!)

På söndagen ville jag ut i spåret igen för att se vad kroppen sa. Min dotter följde med mig vilket var jättekul. Vi promenerade först 3 kilometer och pratade om livet och sen joggade vi 2,5 kilometer. Inte en enda känning i kroppen. Allt var som vanligt igen. Dottern joggar i uppförsbackarna också istället för att gå som jag, så det var bara att hänga på. Bra! Hon kom också på idén att hon kunde fota mig när jag joggar till bloggen! 

Nu vet jag till nästa helg. Fredag eftermiddag efter en arbetsvecka är inte min bästa träningstid. Jag förstod, jag behöver inte göra om det. Det är bättre att fredagar får innehålla en promenad om jag vill röra på mig, så spar jag milen till lördag eller söndag morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *