Jag har nått mitt mål – 5 km på under 30 minuter!

Mitt mål är nått! Tack vare ”Länge leve loppet”!

Jag tvekade hela april över de virtuella lopp som skapades nu i coronatider när alla vanliga lopp är inställda. I maj bestämde jag mig helt plötsligt för att det var en rolig idé och att jag ville vara med. Jag gillar engagemanget och rörelsen det skapar.

”Länge leve loppet” är ett virtuellt lopp som går varje söndag i april och maj, och man springer där man befinner sig. När man sprungit registrerar man sitt lopp på jogg.se och man har också chans att vinna fina priser.

Jag vaknade på söndagen den 3 maj i sån skön form. Jag är tacksam för att jag är frisk och jag kände mig så utvilad och glad denna morgon. Jag var i fysisk bra form förutom lite pollen i lungorna, men allergin är inget större hinder än så länge. En frukost med müsli och havremjölk startade dagen och strax därefter var jag iväg. Solen sken, det var 12 grader ute och jag hade gjort en fin Spotifylista med bland annat några snabba irländska reels att ha i lurarna. Jag tänkte att det nog inte blir bättre förutsättningar än så här. 

Själva ”lopprundan” var en asfaltsrunda som jag har sprungit många söndagar. Den är flack förutom en backe som jag faktiskt gick uppför. Ändå lyckades jag hålla snittfarten 5:57 de första 20 minuterna. Jag var förvånad när jag hörde Runkeeper-rösten meddela hur jag låg till. Det här kan bli min bästa tid på 5 km tänkte jag, men jag vågade knappast hoppas på att det skulle hålla hela vägen och att mitt mål på under 30 minuter skulle nås.

Efter 5 kilometer var jag såklart helt slut och pustade ut på en bänk vid Elbakajen. Jag var så glad när jag satt där i solen på bänken, tittade på Runkeeper-bilden och kunde knappt tro att det var sant. Jag hade hoppats på att nå detta mål kanske i slutet av sommaren i bästa fall, men helt plötsligt stämde allt och jag hade det i mig. 

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag satt där på bänken så jag gjorde inget av det. Jag tog upp telefonen istället och skrev en Limerick. (Gör inte alla det när man egentligen vill skratta eller gråta?) Det var för att jag skulle registrera det hela på jogg.se och om man skrev en kommentar när man registrerade sig kunde man vara med om att vinna fina priser. Och en tävlingskommentar i sitt bästa format är väl ändå en Limerick!? Det tyckte jag i alla fall och där kanske alla tycker olika, men det roliga är att jag vann!!!! På måndagseftermiddagen fick jag ett mail om att jag vunnit ett par löparskor från Brooks. 

För mig är detta den bästa vinst jag kan få eftersom jag har kombinerat två saker som jag älskar – jag har sprungit och jag har skrivit. Länge leve loppet! Länge leve Limerick!

5 kilometer på 29:41. Där satt den!

3 thoughts on “Jag har nått mitt mål – 5 km på under 30 minuter!

  1. Stort grattis! Kul med skorna! Din limerick är väldigt bra! Du förtjänade att vinna inte bara över dig själv utan också ett par löparskor. ??‍♀️??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *