Backträning

Milrundan på Björnön är så klart bra träning för mig men eftersom jag joggar så lugnt och går i uppförsbackarna så har passet blivit mer till meditation och är nu del av min comfort zone, en plats dit jag längtar och där jag verkligen vill vara. Det är ju i och för sig en utveckling för mig i ett längre perspektiv att ett milspår kunde bli en comfort zone, men ändå. Om jag vill utvecklas som löpare så tänker jag att jag måste ta mig an något annat nu som inte har varit direkta favoriter alls när jag provat tidigare. Men ut ur comfortzonen ska jag och det som ska in i träningen nu under sommarledigheten är bland annat backträning och intervaller. Förra sommaren ägnade jag mig åt det lite, efter ett träningsprogram som jag hade inför Tjejmilen.

Jag började idag med backträning. Jag hamnar så utanför trygghetszonen av bara tanken, så jag vill gärna ha sällskap, jag som annars älskar att springa och träna ensam. Min man följde med som peppande sällskap. Vi joggade en kilometer tills vi kom fram till Håkantorpsbacken. Jag minns den som mycket högre, nu såg den ju bara ut som en liten kulle. Men ok, det blir väl en bra start tänkte jag. Jag sprang uppför den 10 gånger och jag blev varse om att det inte var en liten kulle. Det var jobbigt!

Backen ser högre ut uppifrån än nerifrån.

Nästa gång blir det en längre backe och jag måste ju våga ta mig an den här typen av pass ensam. Det var i och för sig väldigt trevligt att mannen var med som sällskap och han kunde också ge några uppmuntrande tips. Det är ju bra att någon ser hur man springer ibland. Han tyckte till exempel att jag skulle ha armarna närmre kroppen. 

Sen måste jag också sluta tänka att backträning och intervaller inte är favoriter. Mental träning – positivt tänkande? Backträning och intervaller är sommarens favoriter!

Lånade en bild från Nalle Puhs facebooksida.

Björnön då? Ja, dit åkte jag efteråt med barnen och badade. Det blir en annan sommarfavorit i år.

Badplatsen på Björnön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *