Säfsen, midsommarhelgen 2020

Det blev en ljuvlig midsommarhelg med min familj i Säfsen i södra Dalarna. Vi hyrde en stuga i tre nätter, torsdag till söndag. Säfsen ligger cirka två timmar med bil från Västerås och vi kom fram på torsdagseftermiddagen. Det var första gången vi var där.

Säfsen på sommaren fokuserar mycket på mountainbike, fiske och vandring. Vi hämtade kartor i receptionen och bestämde oss för att promenera ”Naturstigen” när vi packat upp lite och kommit i ordning i den fina stugan.

Barnen blickar ut över magisk natur.

Vi gick och pratade om vilka djur som kan tänkas bo här i skogen. Den enda varelse vi träffade på var dock denna lilla groda. Så liten att den knappt syns på bild, men den är där:

Naturstigen bjöd på fantastisk natur. Jag var så fascinerad av alla blommor! Jag har aldrig sett en sådan ofantlig mängd hundkex, smörblommor, lupiner och midsommarblomster på en gång.

Även denna ljuvliga blomma som ser ut som bomull eller fjädrar lyste på marken och som vanligt är det svårt att fånga det magiska på bild, men den såg verkligen magisk ut.

På kvällen beställde vi pizza från restaurang Hyttan vid receptionen och det smakade bra.

På midsommaraftons morgon tog jag med mig mannen på en sightseeing-jogg på 4 kilometer. Vi joggade upp till Säfnäs kyrka och sen ner och kollade in den lilla badplatsen på andra sidan vägen. Resten av dagen spenderade hela familjen med att leka, spela fotboll, spela badminton och bada.

Säfsnäs kyrka
Badplats vid Säfssjön

På kvällen plockade vi blommor och åt midsommarmat på altanen. Avslutningsvis en liten kvällspromenad i de vackra omgivningarna.

På lördagen startade jag dagen med en joggingtur ensam på cirka 5 kilometer. Därefter en kort dusch och sen en kaffe på trappan. Vilken underbar start på en dag!

Vi tog bilen till Coop i Fredriksberg och handlade lite samt åkte och tittade på slalombackarna i sommarskrud. Vi ses kanske i vinter!

Vi badade igen på den gulliga lilla badplatsen. Säfsen resort ordnade några aktiviteter, till exempel att träffas och binda midsommarkransar på fredagen och musikquiz i restaurangen på lördagen. Vi hade gärna varit med på det om det inte hade varit för corona. Vi höll oss på bra avstånd från andra hela tiden. Min dotter ordnade ett eget musikquiz för oss andra på altanen. Mysigt!

På söndagen återstod att packa ihop och städa stugan. Alla i familjen lämnade lite motvilligt denna vackra plats. Vi hade kunnat stanna längre.

En minisemester i Säfsen var mysig tyckte vi alla fyra. Säfsen resort upplevdes som familjärt med trevlig stämning och bra service. Vi njöt av naturen. Vi blev liksom marinerade i skog, sjö, blommor, sol, fågelsång och lugn och ro. Säfsen är bedårande vackert, det här lever jag på länge. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *