Frisbeegolf

En rolig aktivitet att göra med familj och vänner är frisbeegolf, eller discgolf som det egentligen heter. Jag och min familj har varit på Hässlö Discgolfbana i Västerås flera gånger och spelat. Ibland är det så att några av oss spelar och några bara går med och njuter av sällskapet och den sköna skogspromenaden. Jag brukar ofta fokusera på promenaden och se till att vi har goda saker med oss att äta och dricka längs vägen. Jag har provat att kasta men ärligt talat är det inte min starka sida. Det är ju värt att prova i alla fall för att utmana sig själv och gå utanför komfortzonen. Andra i familjen är däremot riktigt grymma. Banan på Hässlö har 18 hål och blir sammanlagt 3 kilometer i en behaglig skogsmiljö.

I frisbeegolf går man en runda och kastar frisbee med målet att få så få kast som möjligt. Varje hål har ett ”par” som i vanlig golf, mellan par 2 till par 5 beroende på hålets längd. Man börjar på en tee (utkastplats) och fortsätter där man landar tills man kastar i korgen.

Precis som i vanlig golf räknar man ihop sina antal kast och den spelare med det lägsta antalet kast vinner. Det finns olika slags frisbee för olika kast. Här finns en helt ny värld att ge sig in i för den som vill. På Hässlö har jag sett att det i början av banan finns en korg med frisbees som man kan hyra om man inte har egna.

För vår familj är det en familjeaktivitet som vi tar lättsamt på för att ha roligt tillsammans. Discgolf som det ju heter är också en bra aktivitet för vänner i coronatider om man vill umgås utomhus där man kan hålla lite avstånd till andra.

Hässlö Discgolfbana Västerås
Här kan man läsa om olika typer av discar.
Utslagsplatsen heter tee, precis som i vanlig golf.
Mysig skogspromenad
Hässlö Discgolfbana Västerås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *