Yin yoga

Något jag har tagit med mig och fortsatt med från min träningsdag i Sälen i somras är Yin yoga. Jag hann gå på ett av Springtimes Yin yoga-pass innan jag blev sjuk och behövde åka hem från Sälen. Det passet gav inspiration och jag fortsatte hemma. Jag gick på Yin yoga regelbundet för ett antal år sedan, innan jag började träna. Det var fantastiskt redan då men det är ännu bättre nu när jag tränar eftersom Yin yogan är återhämtande och avslappnande. Yin yoga är ett mycket bra komplement till annan träning tycker jag.

I Yin yoga fokuserar man på enkla ställningar som oftast (kanske alltid?) utförs liggande eller sittande. Man stannar i varje ställning i flera minuter. Under dessa minuter slappnar kroppen och även sinnet av mer och mer. Om jag har förstått det hela rätt så handlar det inte om att stretcha, dra och komma till ytterlägen utan det kallas visst för en ”passiv stretch” som kan göra att leder, ligament och bindväv mjukas upp och smörjs. Yin yoga lär också stärka skelettet. Det stela blir mindre stelt och den djupa avslappningen kan göra att stress minskar. Yin yoga passar alla kroppar eftersom det inte handlar om att pressa kroppen till en perfekt slutposition utan att snarare anpassa ställningen efter kroppen. Yin yoga är en fantastiskt fin fysisk återhämtningsmetod tycker jag och även ett tillfälle att praktisera medveten närvaro i stunden. Det kanske kan bli en öppning till mer meditation och mer varande i nuet?

Jag yogar hemma framför tv:n och har tagit mig för att yoga flera gånger i veckan sedan jag kom hem från Sälen. Jag har hittat ”Yoga with Kassandra” på Youtube som jag verkligen gillar och på Youtube finns det ju såklart hur mycket som helst att utforska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *