Färna Herrgård, sommaren 2020

I morse vaknade jag på Färna Herrgård av en surrande fluga i örat. Klockan var före 7 och innan jag hann bli irriterad på flugan så kom jag på att nu är ett perfekt tillfälle att sticka ut på en morgonjogg. Vid Färna Herrgård finns det en 5-kilometersslinga och en 2,5-kilometersslinga. Karta finns att hämta i receptionen. Jag och min bror Anders hade promenerat femman på lördagen så nu ville jag testa 2,5:an. Jag smög upp utan att väcka familjen och gav mig ut i en krispig, solig och lagom varm morgon. Jag joggade slingan två gånger och fick ihop 4,8 kilometer. Finns det något bättre sätt att börja dagen på än i skogen?

Fast jag hade sett denna figur dagen innan så ryckte jag till när den dök upp bakom en sten. Någon står helt still på sidan av spåret i en helt tyst och folktom skog. Ok, jag vaknade till.

Slingan går längs sjön och sedan in i en underbar skog. 

Färna Herrgård ligger utanför Skinnskatteberg i Västmanland, cirka 40 minuters bilväg från Västerås. Vi var här för att fira min bror Peter och hans fru som båda fyller 40 år snart. Vi kom fram klockan 12.30 på lördagen och då tog jag och Anders femkilometerspromenaden. Det var en vacker runda.

Färna Herrgård
I detta hus bodde vi
Färna Herrgårds femkilometersslinga
Färna Herrgårds femkilometersslinga
Motionsslingorna börjar ungefär här

Klockan 14 på lördagen var det dags för Afternoon tea med vackra kreationer och ljuvliga smaker.

Det finns en gullig liten badplats några hundra meter från herrgården. Efter Afternoon tea badade vi här.

Middag på Färna Herrgård

Middagen var fantastisk. Maten ser ut som konstverk, den ena tallriken vackrare än den andra. Fyrarättersmenyn är lagad på närodlade naturliga råvaror och kommer från lokala bönder. En otrolig upplevelse om man gillar mat. (Och det gör man 🙂 )

Här syns bland annat löjrom, kavringschips, rökta tomater, pilgrimsmussla, oxfilé, hasselnötsmajonnäs, färska bär, Madeleinekaka och hallonsorbet.

Söndagens frukostbuffé var trevlig och god. Efter joggingturen smakade det bra med kaffe, äggröra och varmt nybakat bröd. Efter frukosten spenderade vi tid i spaavdelningen. Barn fick möjlighet att bada i spaavdelningen på söndagen, dock inte på lördagen. Jag tog inga bilder inne på spa denna gång men jag har varit där flera gånger och har lite bilder från Färna spa i detta blogginlägg:

Vi var sammanlagt 10 personer från min familj som fick möjlighet att spendera en väldigt fin helg tillsammans och fira födelsedagar i en vacker, anrik miljö med mycket minnesvärda matupplevelser. 

Jag har varit på Färna många gånger, både övernattat och varit på dag-spa. Detta är dock första gången jag tog med mig joggingskorna och gav mig ut i spåret. Inte sista. 

2 thoughts on “Färna Herrgård, sommaren 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *