Sämre kondition

Det är roligt med siffror. Det mesta med löparklockan som jag har satt mig in i tycker jag är rolig och intressant information.

När jag ser en försämring känns det så definitivt. Så obevekligt och hårt. Det är som det är. Det är bara att acceptera.

Sanningen bakom försämringen av VO2Max är med största sannolikhet att jag är i mycket bättre form när jag är ledig från jobbet under sommaren. Sommarledighet innebär förstås både mer helhetsork och mer tid till träning. Att jobba är förstås energikrävande även om det inte är ett hårt fysiskt jobb.

VO2Max var 40 i slutet av juni när jag hade varit ledig i drygt en vecka och precis hade köpt klockan. Det höll sig på 40 hela sommaren. När jag började jobba igen efter sommarledigheten sjönk VO2Max ganska snabbt till 39. Det kändes trögt att springa efter jobbet också så jag är inte förvånad att det blev en försämring.

VO2Max 40 i slutet av juni 2020
VO2Max 39 i september 2020

Det är bara att fortsätta kämpa och se till att fortsätta få in regelbundna rundor. Det jag egentligen gör när jag är trött efter jobbet är att jag tar den runda jag hade tänkt fast jag tar fler promenadpauser än jag egentligen skulle vilja. Jag tänker att det är bättre än att inte ge sig ut alls. Jag hoppas så klart på att få bättre kondition, inte sämre. Det blir intressant att se vad klockan kommer att visa över tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *