Att jämföra årstider

Vi pratar om årstider nu på jobbet, i min klass, årskurs 2. Det är fascinerande för eleverna med hela solsystemet, jordens rotation och lutning och varför vi har fyra årstider här där vi bor. Det var spännande för barnen att jämföra årstiderna utifrån bilder. Och minnen.

Själv har jag aldrig kommit så nära naturen och följt årstidernas växling så intresserat och intensivt som de senaste 12 månaderna. Det närmar sig ett år sedan jag började springa milen på Björnön. Speciellt på södra Björnön finns en speciell känsla i naturen tycker jag. Ungefär samtidigt som 10 kilometer på Björnön blev min nya helgrutin kom Corona. Jag började uppskatta och lägga märke till naturen på ett sätt som jag inte gjort tidigare.

Även i andra områden i livet blir det som växlande årstider ibland. Jag är inne i en tid som känns lite märklig då jag inte har skrivit på länge. Idag tror jag att jag kom på varför. Jag har heller inte sprungit på länge. Sedan underlaget blev isigt, snöigt och halt så har jag inte sprungit utan i stället promenerat. Även om underlaget nu känns okej med rätt skor så har jag tyckt att det har varit för kallt för att springa. Vi har haft mellan 10 och 13 minusgrader varje dag de senaste veckorna. Så jag har promenerat. Och inte skrivit. Kanske bloggandet hänger ihop med joggandet? Säkert är i alla fall att jag saknar båda. Jag är säker på att de snart kommer tillbaka.

Björnön 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *