Tunga ben, huvudvärk och håll

Efter ett jogginguppehåll sedan mitten på januari var det dags att ge sig ut och springa igen. Mitt uppehåll berodde helt enkelt på vintern. I Västerås har vi haft snö och isigt halt underlag och minusgrader mellan –  10 och – 13 en längre tid. Jag har varit frisk hela den här tiden så istället för att jogga har jag tagit många och långa promenader och åkt en del längdskidor så jag ser det inte som ett totalt träningsuppehåll.

Den här veckan var det plusgrader och snön försvann. Dags att börja springa. Jag började med 2,5 kilometer i onsdags. Det kändes lite ovant. Benen var tunga. Jag fick håll direkt. Jag fick en dunkande huvudvärk. Inte bra. Tur att jag bara hade bestämt mig för bara 2,5 kilometer. 

Idag var det dags för en lugn jogg på 5 kilometer på Björnön. Inte lätta ben direkt, men inte heller lika tunga som i onsdags. Inte håll idag men däremot huvudvärk! Varför får jag huvudvärk när jag springer? Jag funderar på allt från att jag kanske inte druckit ordentligt med vatten till om jag kanske har eftersviter av Corona som jag drabbades av i slutet av december. Jag har varit frisk men ändå känt i vågor i januari och februari att jag varit trött och tappat lite smak och lukt ibland precis som när jag hade Corona. 

Nästa joggingtur blir någon dag nästa vecka på mitt ”sportlov” och då blir det 10 kilometer. Jag önskar lätta ben och frånvaro av huvudvärk. Jag har saknat löpningen och jag ser fram emot min väg tillbaks!

One thought on “Tunga ben, huvudvärk och håll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *