Spring equinox

Jag lärde mig ett nytt ord i helgen. Jag hade aldrig hört uttrycket spring equinox – engelska för vårdagjämning, tills den här vårdagjämningen, 20 mars 2021. Traditionellt är vårdagjämningen vårens första dag och vi kan fira att våren äntligen är här. Min pollenallergi slog till på själva vårdagjämningen så det blev inte något firande eller ens en lång tur utomhus utan snarare vila hela dagen och många koppar te och en undran om jag var sjuk tills jag kom på att det var pollenallergi. I år igen.

Nu har jag pollenmediciner redo och på söndagen tog jag en 7 kilometer joggingtur. Jag hade ju ett jogginguppehåll i början av året och kände av huvudvärk när jag började jogga igen. Jag har använt vätskeersättning och överhuvudtaget sett till att få i mig mycket vätska den senaste tiden och det har blivit mycket bättre. Förvånande nog höjde jag mitt VO2Max från 39 till 40 i söndags, pollenkänsla och vinteruppehåll till trots. Mitt uppehåll var ju trots allt inte ett totalt uppehåll utan jag har promenerat långt och mycket och även åkt längdskidor. Nu ser jag fram emot varma vårjoggingturer. De kalla promenadernas och längdskidåkningens tid är över för denna gång. 

Välkommen våren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *