Kristi himmelfärdshelg i Säfsen, 2021

Torsdagen den 13 maj var vacker som en sommardag. Efter den väldigt kalla vår som varit hittills i år var solen och sommarvärmen välkommen om än bara för en dag. Stugorna i Säfsen fylldes en efter en. Underbar stämning i Säfsen även resterande dagar som dock var kallare med inslag av regn.

Kristi himmelfärdshelgen innehöll många mysiga dagar med bland annat joggingturer, promenader, lite fiske och minigolf. Kvällar med bastu och mys framför brasan.

På torsdagen joggade jag fem kilometer. Jag joggade från stugområdet till Eldpallkojan och provade för första gången att springa vidare en bit och sen vända. Efter Eldpallkojan har detta spår en hel del stenar och rötter och är enligt skylten till för både vandrare och cyklister. I Säfsen är det gott om cyklister och det gick jättebra att mötas på vägen.

På lördagen joggade jag sex kilometer på asfalt ner på cykelvägen mot Fredriksberg och vände vid en vacker plats.

På fredagen när vi promenerade förbi Eldpallkojan stod personal från Säfsen vid grillen och sålde korv och fika vilket var ett trevligt inslag.

Jag älskar lugnet i Säfsen, denna underbara plats för träning och friluftsliv men också återhämtning. Det är fantastiskt att ha denna vackra natur precis utanför dörren. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *