Över en månads vilopaus

Sedan ett par år tillbaka har det varit tydligt för mig att regelbunden jogging och att vistas på Björnön har varit min träning, min återhämtning och mitt sätt att andas och hantera livet. Jag sprang 5 kilometer som vanligt den 31 oktober. Efter det blev det en lång vilopaus. Den var inte riktigt frivillig, den var inte planerad, det bara blev så för att jag varvade ner och lyssnade in kroppen. I november gick jag igenom en del andra saker som tog all min energi. Det var tydligt att kroppen bara ville vila. Och jag kämpade inte emot.

På höstlovet, första veckan i november, gjorde jag äntligen min efterlängtade resa till Irlands huvudstad Dublin. Det var fyra magiska dagar fulla av upplevelser, historia, musik och kultur. När jag kom hem ville kroppen vila. Det var kallt. Jag kände mig frusen utan att vara sjuk, jag ville mest ta det lugnt och ligga under en filt. Jag bestämde mig för att inte pusha utan att låta kroppen få bestämma. Det kändes rätt. Det blev min första långa vilopaus sedan jag först började jogga och jag tänkte vänta på kroppens signaler på att sätta igång igen. Jag visste inom mig att motivationen skulle komma tillbaka, jag var inte orolig att jag skulle tappa den totalt, men det tog ända till december tills kroppen sa att det var dags. Dags för en långpromenad. Jag promenerade i snön och kylan och kände hur glad kroppen blev. Återhämtningen var över och jag började vakna till igen och längta ut till Björnön, till spåret och femman och milen. Jag kände hur glädjen och längtan till joggandet återvände.

Den 11 december tog jag min första 5 kilometers joggingtur på Björnön sedan 31 oktober. Det var 0 grader ute, snö och lite isigt underlag. Luften var underbar att andas in. Jag njöt av snöklädda träd och att vara i rörelse. Mina skor Adidas Terrex som jag köpte för ett par år sedan är fantastiska när det gäller att stå emot väta och de har ett bra grepp på svåra underlag. Jag kan jogga fem kilometer i slask med dessa skor utan att bli det minsta blöt och kall. Helt torra och varma fötter efter 40 minuter. Nackdelen med skorna är att de tyvärr är lite hårda. De fungerade ändå fint den här dagen och de kan få fler chanser tack vare deras fördelar.

Idag blev det femman på Björnön igen och det var en solig dag och återigen en grym känsla att jogga och att vara ute i naturen.

Lycklig att vara igång igen och tacksam för att kunna ta en vilopaus utan att tappa motovationen eller glädjen i längden.  

Björnön 11/12-21
Björnön 11/12-21
Björnön 18/12-21
Adidas Terrex – bra mot väta och bra grepp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *